Magiske Lofoten

 

Lofoten er vilt, vakkert og unikt. Det ligner ikke på noe du har sett tidligere, det smaker ikke som noe du har smakt tidligere og det oppleves ikke som noe du har opplevd tidligere. Lofoten er en øygruppe som ligger vest i havet nord for Polarsirkelen på 67. og 68. breddegrad, samme breddegrad som Alaska, Grønland og indre del av Sibir.

Lofoten er fjell og tinder, stormende storhav og lune viker med kritthvite strender og store, uberørte landområder, vilt, vakkert og dramatisk. Lofoten er også arena for gode samtaler, viktige møter og store nytelser for alle sanser. En reise i natur, kultur og opplevelser venter på deg i eventyrlandet der nord.


 
 

Reiseforslag til Lofoten
Fire dager - tre netter

Kontakt oss for pristilbud og program som er skreddersydd for din gruppe.


Bilder fra Henningsvær Bryggehotell

Bilder fra hotellet © Henningsvær Bryggehotell; Grafia / Einar Engdal; Benzini

Program

Dag 1

07:30  Flyavgang Oslo
09:05  Ankomst Bodø med sightseeing i Bodø
11:00  Hurtigbåt fra Bodø
14:15  Ankomst Moskenes
14:30  Fiskesuppe i Reine
Vi tar turen innom fiskeværet i Sund
18:00  Innsjekking Henningsvær Bryggehotell
19:30  Velkomstdrink 
20:00  Middag på «Den blå fisk»

Dag 2

Frokost på hotellet
09:00  Bussavgang
10:00  Kaffe i fiskeværet Nusfjord
11:00  Glasshytta Vikten 
13:30  Lunsj Lofoten Gårdsysteri
Videre til Unstad Strand og ev. Vikingmuseet
19:30  Middag Børsen, Svolvær

Dag 3

Frokost på hotellet
09:30  Vandring Henningsvær
10:30  Besøk Galleri Lofoten
12:00  Båttur med innlagt fiske   og fiskesuppe til lunsj
15:00  Retur til hotellet
19:30  Middag i Henningsvær

Dag 4

Frokost på hotellet
09:00  Utsjekking
09:30  Avreise med buss
10:30  Omvisning Livland Gård 
11:30  Lunsj på gårdsrestauranten
16:45  Flyavgang Evenes
18:10  Ankomst Oslo

 

ALT dette er inkludert

TRANSPORT / OVERNATTING
• fly t/r Oslo - Evenes
• hurtigbåt t/r Bodø - Mosknes
• transport med buss i Lofoten
• tre netter på Henningsvær Bryggehotell
• reiseleder og koordinator fra Espnes Gold

MÅLTIDER
• velkomstdrink
• frokost tre dager
• lunsj: fiskesuppe i Reine
• lunsj: Lofoten Gårdsysteri
• lunsj: Båttur med fiskesuppe
• lunsj: Livland Gård
• middag: Den blå fisk
• middag: Børsen, Svolvær
• middag: Lokal restaurant i Henningsvær

UTFLUKTER OG AKTIVITETER
• Sightseeing i Bodø
• Utflukt til fiskeværet Nusfjord og glasshytta Vikten
• Besøk hos Lofoten Gårdsysteri
• Utflukt til Unstad Strand
• Omvisning i Vikingmuseet
• Vandring i Henningsvær
• Omvining i Galleri Lofoten
• Båttur med lunsj
• Omvisning på Livland Gård

Stemninger fra Henningsvær og Senja

Unn deg en liten pause og ta en kikk på disse vakre og stemningsfulle videoene uten forstyrrende prat - kun synsinntrykk og rolig musikk. Henningsvær - 6 minutter. Bli med på tur gjennom idyllisk landskap.
Senja - 11 minutter. Her får du oppleve de majestetiske fjellene ‘Hesten’ og ‘Segla’, Øst-Senja, Bergsfjorden, Tungeneset strand, Mefjorden, vandring i Husfjellet og havpartiet rundt øya.


 

Beskrivelser

Inspirasjon

Galleri Lofoten
Sentralt plassert, i Lofotens berømte fiskevær Henningsvær, finner du Galleri Lofoten. Vi har blant annet Norges største kunstsamling av nordnorske malerier fra perioden rundt forrige århundreskifte – en periode som av mange blir kalt gullalderen i nordnorsk malerkunst.

Galleri Gunnar Berg
Galleriet som ligger i Svolvær, huser en imponerende samling av Gunnar Bergs verk.  Juvelen i samlingen er Trollfjordslaget som vi er  så heldige å få låne fra Vågan Kommune. I galleriet finner vi nesten 70 oljemalerier og flere blyantskisser. Flere flotte fotografier tatt av kunstneren i perioden 1882 - 1892 kan også beskues. Kameraet som ble brukt står inne i galleriet.
Gunnar Berg ble født i Svolvær 21. Mai 1863 som eldst i en søskenflokk på tolv. Hans far var  handelsmann Lars Thodal Walnum Berg, som eide halve Svolvær og hadde sin bopel ute på Svinøya.

Glasshytta Vikten
Glasshytta er en familiebedrift og håndtverksenter   som ligger på Vikten, på yttersiden av Flakstadøya i Lofoten. Anlegget består av glassblåserverksted, keramikkverksted, utstilling og salg, samt kafe’. I sommersesongen er det aktivitet i glassblåserverkstedet hver dag, og det er mulig å få oppleve håndverket på nært hold.

Livland Gård
Restaurant med atmosfære og utsøkt meny, som er åpen store deler av året. Kurs- og konferanselokaler som er meget fleksible og gir gode løsninger for ulike aktiviteter for grupper opp til 160 personer.
Meieri med produksjon av ulike melkeprodukter som Lofot-Is, Lofot-Yoghurt og mye andre godsaker.
Produksjonskjøkken hvor det blant annet foredles råvarer fra gården, samt sjørelaterte produkter med råvarer fra de nære havområder.
Gårdsbutikken hvor det selges egne produkter samt produkter fra ulike småskalaprodusenter rundt om i Norge.

Lofoten Gårdsysteri
Gården drives økologisk med geiter, utegriser, høner og en økologisk skolehage. De grønne fjellene rundt gården er et ypperlig beiteområde til geitene. I vår gårdsbutikk tilbyr vi økologiske oster og kjøttprodukter fra gården. I tillegg selger vi forskjellige typer lokale produkter! I tilknytning til ysteriet kan du nytte økologiske enkle retter i gårdskafeen. Vi serverer kaffe, te, kaker, friske drikker og lunsjretter.

Sund i Flakstad
I Sund i Flakstad kommune, Lofoten, ligger et lite fiskevær og et museum, som fungerer som en installasjon. Museet har hovedvekt på motorer og fiskerirelaterte gjenstander. Sund fiskevær ble bygget av Hans Langaas f. 1894. På samme område finner vi Smeden i Sund. I smia kan du oppleve smeden Tor-Vegard som tryller frem vakre skarver i ulike størrelser, men også andre skulpturer. Hovedproduktet er likevel Kongeskarven. I smia er det lunt med mye vidd og humor.

KURS. Lofoten Seaweed
I fiskeværet Napp i Lofoten tar vi sjømattradisjonene et steg videre. Tang og tare er bærekraftig mat for framtiden. Visjon er å gi spennende og brukervennlige produkter som gjør det lett å ta gode valg for egen helse og havet vårt, samtidig som du nyter god mat. Vi håndplukker og høster viltvoksende tang og tare i en av verdens sterkeste tidevannsstrømmer. Det rene, kalde og næringsrike vannet gir perfekte vekstforhold og topp kvalitet!

RIB Safari
Øyer, fjorder & strender - Se havørn på nært hold - Trygt & gøy! “ Er det sant at Trollfjorden ble skapt av en øks? Og hvorfor kalles skrova Lofotens Hawaii?” Dette, og mye mer, får du høre om underveis. Et høydepunkt på turen er når Havørna nærmer seg. Dette er verdens største ørn, med vingespenn opptil 265 cm. Vi viser dere øyriket Lofoten fra en RIB! Vi tar dere med ut på det ramsalte Lofothavet på havrafting. 

Drømmeøya Skrova
Lofotens «hidden gem» og de lokales favoritt.
Skrova, den gamle Hvalfangerøya midt ute i Lofotens vakre skjærgård. Med sine 200 innbyggere er Skrova blitt de lokales favoritt. Dette er EKTE Lofoten! På denne turen deler vi dere i to grupper. Den ene halvdelen drar til Skrova med en vakker 102-år gammel skøyte. Den andre halvdelen drar ut i rib-båter hvor kursene settes til de vakre strendene på Haversand, Havørnens rike på Lillemolla, de stupbratte fjellene på Grunstad og det gamle fiskeværet Skjoldvær. Her skal vi vinke til Landemerkene Svolværgeita, Feskarkona og Vågakallen. Kjente gjester på turen kan være både spekkhugger og havørn. I Skrova får vi en guidet fiskeværsvandring på den fantastiske øya med lokale guider og morsomme historier.

Fisketur
Opplev Lofothavet. Fang din egen fisk. Nytrukket kaffe på dekk. Fiskesuppe serveres til lunsj.
Når man besøker Lofoten må man komme seg ut på  Lofothavet. Vi byr på  mannskap som kan sitt fag, ei ekte  fiskeskøyte og et minne for livet. Men fisken, den må du fange selv.

Kajakk
En opplevelse for livet. Tilpasset nybegynnere. Tett på fantastisk natur.
Lofotens natur har unike og spektakulære kontraster, og kajakk er en fantastisk måte å oppleve det på. Når du kommer ut i havkajakk sitter du praktisk talt på havet og kan komme deg dit du vil med egen håndkraft. Med oss kan du padle hele året! Vi benytter oss av stødige og trygge dobbeltkajakker, og alt nødvendig utstyr er inkludert.

Matstafett
Svolvær Havn. En annerledes middag. Uhøytidelig og sosialt.
Det er mange gode restauranter i Svolvær. Det er vanskelig å velge,  og man vil gjerne prøve flere av dem under besøket. På vår mat-stafett tar vi dere med på en smakfull vandring i Svolvær. Én rett på hvert sted. Avstanden mellom spisestedene er korte, og dere bringes trygt mellom restaurantene av lokale kunnskapsrike verter med gode historier på lur. Lofoten Matstafett er et sosialt arrangement hvor Det sosiale er i fokus, og til hver rett får du nye bordpartnere.

Foredrag. Historier fra Lofothavet
Historien om Lofotfiske du aldri vil glemme. Dramatiske og gripende historier fra Lofothavet. Fortalt av høvedsmann Jim Eide i en av Lofotens best bevarte originale rorbuer. Høvedsmannen Jim Eide formidler dramatiske og gripende historier fra bestefarens 60 år på rad med deltakelse på Lofotfiske. Det er historier om slit og farer, utholdenhet og mot, bølgedaler og bølgetopper. Det er historier fra den eldgamle fangsttradisjonen som skapte Norge.

Sesong. Førjulsstemning
I november og desember frister Henningsvær med unik atmosfære, julehandel, hyggelige cafeer og fantastiske matopplevelser og kurs.

BEDRIFTSBESØK. Lofotpils
Råvarene i Lofotpils er først og fremst, ekte friskt vann fra Lofotjellene (95% andel for vanlig pils), mens malt, humle og gjær er levert fra anerkjente leverandører i Europa. Historisk sett ble første brygg satt; 2. november 2014, første tapping av øl i flaske var 5. desember 2014, første tapping i boks var 31. januar 2015 og første tapping i fat var til VM i Skreifiske i 2015. Lofotpils vil i sin produksjon fokusere på "smaken av Lofoten" og mener den rene smaken kommer best fram i form av øl brygget etter tysk tradisjon på det friske vannet i Lofoten. Lofotpils samarbeider med lokale bønder om lokal produksjon av malt, humle.

BEDRIFTSBESØK. Lofoten Seafood Center
Vil du lære og oppleve lakseoppdrett og tradisjonelt fiskeri? Kjøpe og smake lokale delikatesser? Fôre laksen fra merdekanten og avslutte det hele med en fantastisk norsk fiskemiddag med italiensk vri? Velkommen til Mortsund!

BEDRIFTSBESØK. H. Sverdrup AS
H. Sverdrup er en familiebedrift som driver produksjon av tørrfisk, saltfisk og ferskfisk. Sverdrup-familien startet produksjon av fiskeprodukter på Reine allerede i 1874. I dag blir det drevet av fjerde og femte generasjon.

BEDRIFTSBESØK. Lofoten Seaweed
Lofoten Seaweed ble etablert i 2016, og er bygget på arven fra to ulike kulturer – Nord-Norge møter Japan. Angelita er fiskerdatter, vokste opp som ung tungeskjærer, lineegner og tørrfisklegger i fiskeværet Napp. Å leve av havet var en livsstil for hennes kystfiskerfamilie og er fundamentet for hennes engasjement for havet og nysgjerrigheten for tang som fremtidens mat. Bestevenn og medgründer, Tamara, vokste opp på New Zealand der hennes japanske mor serverte tang og tare til nesten alle måltider. Det algebaserte kostholdet og de japanske mattradisjonene har hun heldigvis tatt med seg til Norge. Hun er en matentusiast og elsker de gode smakene. Denne kunnskapen og erfaringen er selve grunnlaget for vår kvalitetssikring og produktutvikling. « Bærekraftig høsting betyr for oss at metodene sikrer gjenvekst og minimal påvirkning av det marine livet»